Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, που προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, οι μαθητές των Α’ τάξεων του σχολείου μας ξεκίνησαν με την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την υγιεινή διατροφή.

  Πραγματοποιήθηκε σχολική δραστηριότητα με τη διοργάνωση επίσκεψης την Τρίτη 17/1/23 στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Μύρινα.

  Επισκεφθήκαμε το εργαστήριο υπολογιστών στο Κυδάδειο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καθίσουν ο καθένας σ’ έναν υπολογιστή και να ολοκληρώσουν εκπαιδευτικά κουίζ διατροφής, με την καθοδήγηση του καθηγητή του Τμήματος, ο οποίος παρουσίασε επίσης στους μαθητές τη δομή του υπολογιστή και το περιεχόμενό του.

  Στη συνέχεια, τα παιδιά παρευρέθηκαν στο Γαροφαλλείδιο αμφιθέατρο και παρακολούθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης την καθηγήτρια του Τμήματος, να αναλύει τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

  Χρησιμοποιήθηκαν φύλλα power-point και ερωτηματολόγια ώστε να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το θέμα.

  Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες, μαθαίνοντας για τη διατροφική πυραμίδα, ζωγραφίζοντας, ταξινομώντας και πραγματοποιώντας κολάζ. Ως τελευταία δραστηριότητα κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να δει με μικροσκόπιο τη δομή ενός κρεμμυδιού και τα κύτταρα του.

 Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές: Καλούδη Ευστάθιο, Βασιλική Μπουντζιούκα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Γκατζιώνη Κωνσταντίνο, για τη συμβολή τους και τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της εκπαιδευτικής μας δράση.

Υπεύθυνες εκπ/κοί: Πανάγου Κων/να, Χρυσοχόου Αναστασία και Σταύρου Βαΐα.