Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μια περίοδος που η χαρά και η αγάπη μοιράζονται απλόχερα. Με ανάλογη διάθεση και οι μαθητές της Δευτέρας τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν, σε μαθητές και γονείς την Τετάρτη 21/12/22 τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Συγκεκριμένα το πρώτο τμήμα της Δευτέρας τάξης με υπεύθυνη την κυρία Γεωργαντά Δήμητρα, παρουσίασε το θεατρικό του Ε. Τριβιζά ” Η Μάγισσα Φρικαντέλα”. Η Φρικαντέλα μισεί τα κάλαντα και τα Χριστούγεννα. Όμως τα μικρά παιδιά με υπομονή, επιμονή κι αγάπη την κάνουν να αλλάξει γνώμη. Το δεύτερο τμήμα με υπεύθυνη την κυρία Λιακοπούλου Θεοδώρα, αφηγήθηκε την ” Ομορφότερη Ιστορία”, την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Οι μαθητές εκμεταλλεύτηκαν το φως και τις σκιές που δημιουργεί και με παντομίμα συνόδευσαν τους αφηγητές της ιστορίας του Ιησού. Τέλος, μηνύματα αγάπης και ειρήνης μεταφέρθηκαν μέσα από τα τραγούδια που ακούστηκαν.

Την Παρασκευή 23/12/22 τα τμήματα Δ΄1 και Δ΄2 του σχολείου μας παρουσίασαν το θεατρικό :΄΄Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή΄΄ του Ευγένιου Τριβιζά. Ο Αϊ-Βασίλης, ο αγαπημένος των παιδιών, είναι ο ήρωας μιας απολαυστικής ιστορίας
γεμάτης περιπέτεια, δράση, απρόοπτα, εκπλήξεις και πολύ πολύ γέλιο. Μέσα από μια χιουμοριστική παρουσίαση, πλούσια σε κωμικές σκηνές και προικισμένη με μια λεπτή αίσθηση ειρωνείας, επιχειρείται μια σάτιρα των απόψεων, στάσεων και των συμπεριφορών του μέσου συγχρόνου Νεοέλληνα, που με πολύ χιούμορ περιγράφει τις απρόσμενες περιπέτειες του Αϊ Βασίλη στην προσπάθειά του να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά. Οι μαθητές μάς χάρισαν με το ταλέντο τους υπέροχες στιγμές γέλιου και χαράς. Υπεύθυνες δασκάλες: Βολογιάννη Αικατερίνη και Φουσκούδη Σεβαστή.

”Καλή χρονιά!’ ”Ευτυχισμένο το 2023!”