Εκπαιδευτικές δράσεις Ιανουαρίου

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Τα τμήματα Β1,Β2 και Β3 συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους(Τσιώρα Μαρία, Παϊταρίδου Αναστασία και Γκουλφά Αναστασία) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ! Οι ιθύνοντες ήταν πρόθυμοι να μας ξεναγήσουν και να μας εξηγήσουν τα πάντα σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών).

Πραγματοποιήθηκε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης του, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του Πυροσβέστη. Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό, φόρεσαν κράνη πυροσβεστών, έριξαν νερό με τη μάνικα.

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Το ευχαριστηθήκαμε μικροί και μεγάλοι ! Προσωπικά εμείς οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί τους συγχαίρουμε για τη σημερινή τους φιλοξενία και τη διάθεση να εμπλέξουν τους μαθητές μας διαδραστικά ! Κύλησε ο χρόνος δίχως να το καταλάβουμε ,φεύγοντας πλουσιότεροι σε γνώσεις κι εμπειρία . Καλή δύναμη στο έργο τους !

Κατασκευή και τοποθέτηση ταϊστρών πουλιών στο πάρκο Ανδρωνίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α1 και Α2 τάξης την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου κατασκεύασαν απλές ,αυτοσχέδιες ταΐστρες για τα πουλάκια του πάρκου Ανδρωνίου και των δέντρων της σχολικής μας αυλής και τις τοποθέτησαν στα δέντρα με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Λιακοπούλου Θεοδώρα, Βολογιάννη Κατερίνα και Τηνιακός Αντώνης.

Την ίδια ημέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ1 τάξης επισκέφτηκαν το σημείο Ο στο Ρωμέικο Γιαλό ,σημείο εκκίνησης για τη μέτρηση της χιλιομετρικής απόστασης των χωριών από την πόλη της Μύρινας.

Υπεύθυνη εκπ/κός:Μπούτα Δήμητρα

Οι υπόλοιπες τάξεις έκαναν περιήγηση στη γειτονιά του Ανδρωνίου με τα πετρόκτιστα αρχοντικά ,ενώ τα τμήματα:Στ1,Στ2 και Γ2 επισκέφτηκαν την ACS και ενημερώθηκαν για τον τρόπο αποστολής και παραλαβής γραμμάτων και δεμάτων.

Στο τέλος οι μαθητές μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της Μύρινας όπου απασχολήθηκαν παίζοντας διάφορα παιδαγωγικά παιχνίδια.