Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ρομποτικής

Άλλη μια συναρπαστική εμπειρία η σημερινή … Μαζί με τους μαθητές του Β3 ενθουσιαστήκαμε στην πρώτη μας επαφή με τη Ρομποτική . Σίγουρα καταφέραμε να έρθουμε “ένα βήμα πιο κοντά” στην Τεχνολογία …

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου οι μαθητές του Β3 συνοδευόμενοι από τους εκπ/κούς:Γκουλφά Αναστασία και Σκυβαλίδα Απόστολο επισκέφτηκαν την Ακαδημία Ρομποτικής Λήμνου.Κατά την επίσκεψή τους, στην Ακαδημία Ρομποτικής , τα παιδιά γνώρισαν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM (Science, Technology, Engineering & Robotics). Έμαθαν πώς κατασκευάζεται, από ποια μέρη αποτελείται και πώς προγραμματίζεται ένα ρομπότ.

Εργάστηκαν σε ομάδες, έχοντας ο καθένας διαφορετικό ρόλο όπως, κατασκευαστής, προγραμματιστής και υπεύθυνος υλικού. Αφού δημιούργησαν το πρώτο τους ρομπότ, έπαιξαν με τα ρομπότ και έκαναν αγώνες.

Έμαθαν για τις τελευταίες εξελίξεις της ρομποτικής στον κόσμο και είδαν σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα της ρομποτικής, αλλά και σύνθετες κατασκευές που έχουν φτιάξει οι μαθητές της Ακαδημίας στη Λήμνο. Κατανόησαν ότι η ρομποτική δεν είναι μια αυτοτελής επιστήμη αλλά ο κοινός τόπος που αλληλεπιδρούν όλες οι θετικές επιστήμες μεταξύ τους.

Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία σας!