Λογοτεχνικό Εργαστήρι στο Δ2

Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη…

Σήμερα η τάξη μας ,Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, μετατράπηκε σε λογοτεχνικό εργαστήρι και τα παιδιά σε μικρούς συγγραφείς στα πλαίσια του προγράμματος: “Πού κρύβεται η Υψιπύλη; ΙΙΙ”

Στο εργαστήριο που ήταν προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις δεξιότητες των μικρότερων παιδιών, ο συγγραφέας Κώστας Ζαφειρίου προσκάλεσε τα παιδιά του Δημοτικού να τρυπώσουν στην «εργαλειοθήκη της συγγραφής» και να ντύσουν με λέξεις τις δικές τους ιστορίες, πραγματικές και φανταστικές.

Σε μια άσκηση γνωριμίας τα παιδιά έπρεπε να σκεφτούν δύο ιστορίες,μια αληθινή και μια ψεύτικη με αληθοφανή όμως στοιχεία για να μας μπερδέψουν, πράγμα που δεν ήταν εύκολο,όμως τα κατάφεραν!

Σε μια δεύτερη άσκηση χρησιμοποιώντας δύο από τα αντικείμενα που τους παρουσίασε ο εισηγητής (πένα,ζάρι, φυσαρμόνικα , αγγείο,κουμπαράς, ξύλινο παιχνίδι)έπρεπε να επινοήσουν μια εντελώς ελεύθερη φανταστική ιστορία η οποία όμως να έχει αρχή,μέση και τέλος!

Η όλη διαδικασία ήταν πολύ ευχάριστη ,τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό και μια κατά τα άλλα κοπιαστική διαδικασία μετατράπηκε σε διασκέδαση και δημιουργία!

Ας αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία των παιδιών,τα αποτελέσματα μπορεί να μας εκπλήξουν!

Υπεύθυνη εκπ/κός:Μαλτέζου Κων/να