Εκπαιδευτικές δράσεις Φεβρουαρίου

Στις 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν τις εξής προγραμματισμένες δράσεις:

  • Οι μαθητές των Α1,Α2 και Β1 τμημάτων, στα πλαίσια του προγράμματος για την υγιεινή διατροφή μίλησαν για τη σημασία του πρωινού και στη συνέχεια έφαγαν και μοιράστηκαν υγιεινό πρωινό στο θεατράκι του πάρκου μας.
  • Οι μαθητές των Ε1,Ε2,Δ1 και Δ2 επισκέφτηκαν το κτίριο Βόντελα και αναφέρθηκαν στο χρονικό της Απελευθέρωσης της Λήμνου και στη σχετική επιγραφή που είναι τοποθετημένη στο εξωτερικό του αρχοντικού.
  • Οι μαθητές των Γ1,Γ2,ΣΤ1 και ΣΤ2 συμμετείχαν σε καθαρισμό της ακτής των Ρηχών Νερών προβάλλοντας τις έννοιες του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Οι μαθητές των Β2 και Β3 επισκέφτηκαν τη Φιλαρμονική. Η μουσική κατάφερε να μας ενώσει για άλλη μια φορά ..μια γλώσσα παγκόσμια που και οι παύσεις της έχουν σημασία. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας ξεναγήσει ο κ.Δημήτρης Μαυράκης στον χώρο όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λήμνου . Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον πιο ψιλό ήχο μέχρι τον πιο μπάσο από ένα σύνολο πνευστών μουσικών οργάνων . Η καλημέρα μας τη μέρα αυτή ήταν μουσική που ξεκινούσε από jazz κι έφτανε μέχρι τα παραδοσιακά χάλκινα της Μακεδονίας. Φυσικά από την παρέα δεν έλειπε ο χορός και το τραγούδι από μικρούς και ..μεγάλους !