Συμμετοχή στο πρόγραμμα:΄΄Πού κρύβεται η Υψιπύλη;΄΄

Σχετικά με το πρόγραμμα

To πρόγραμμα «Πού κρύβεται η Υψιπύλη;», συστήνει σε μαθήτριες και μαθητές της Λήμνου το παλιό και το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, υιοθετώντας διαθεματική προσέγγιση και ενσωματώνοντας πρακτικές της βασισμένης στον τόπο μάθησης. Την ίδια στγμή, τους/τις προσκαλεί να αναδιηγηθούν, με ποικίλα δημιουργικά μέσα, τις ιστορίες που θα ανακαλύψουν και να συμβάλουν στην ανάδειξη της σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού. Το Κεφάλαιο ΙΙ (σχολ. έτος 2022-23), εστιάζει στη βυζαντινή και οθωμανική περίοδο. Τα παδιά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικούς περιπάτους και δημιουργικά εργαστήρια, και θα συμμετέχουν με τα έργα τους στη γιορτή ολοκλήρωσης των δράσεων, την προσεχή άνοιξη.

Φέτος συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές της Δ1 τάξης του σχολείου μας. Υπεύθυνες δασκάλες: Βολογιάννη Αικατερίνη και Κουκουνάρη Χρυσούλα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και του Δήμου Λήμνου. Το Κεφάλαιο ΙΙ έχει λάβει την έγκριση των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου για την εφαρμογή του στα Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ της Λήμνου κατά το τρέχον σχολικό έτος. Μέρος των δράσεων του Κεφαλαίου ΙΙ υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟΑ.