΄΄Αλληλογραφώ με άλλο σχολείο΄΄

Με αφορμή το κεφάλαιο της Γλώσσας “αλληλογραφώ”, αποφασίσαμε ,οι μαθητές του Β1 με τη δασκάλα μας κα Τσιώρα Μαρία, να αλληλογραφήσουμε με ένα σχολείο μιας μεγάλης πόλης και να μάθουμε πράγματα για τη ζωή των παιδιών εκεί. Έτσι, επικοινωνήσαμε με την κα Τουρσουνίδου Δέσποινα που είναι δασκάλα του Β3 από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Με χαρά δέχτηκε να συνεργαστούμε! 

Αρχικά, στο πλαίσιο των μαθημάτων μας μάθαμε πώς γράφουμε ένα γράμμα, πώς τοποθετούμε τα στοιχεία στον φάκελο και τη διαδικασία που χρειάζεται για να φτάσει τελικά το γράμμα στον παραλήπτη του. Έπειτα, γράψαμε το γράμμα μας προς τα παιδιά και φτιάξαμε πασχαλινές κάρτες με ευχές για τη δασκάλα και τα παιδιά του άλλου τμήματος. Συμπληρώσαμε στην τάξη τα στοιχεία στον φάκελο και όλα ήταν έτοιμα για να ταξιδέψει το γράμμα μας στη Θεσσαλονίκη. Μια τελευταία στάση έκανε η δασκάλα μας στο ταχυδρομείο για τα γραμματόσημα και το γράμμα και οι κάρτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους! 

Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, κάναμε και μια διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές και τη δασκάλα του άλλου τμήματος για να γνωριστούμε καλύτερα, ασχολίες, ενδιαφέροντα, όνειρα…

Αναμένουμε με αγωνία και το δικό τους γράμμα!