Μετάβαση στο Γυμνάσιο

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο συνιστά μία σημαντική αλλαγή στη μαθητική πορεία των παιδιών, όπου καλούνται, να προσαρμοστούν, όχι μόνο σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον, αλλά και να διαχειριστούν μία σειρά από ψυχοκοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος της ομαλής μετάβασης, από το «δημοτικό στο γυμνάσιο», των μαθητών της Στ΄τάξης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με παιδιά του γυμνασίου, που μέσα από την ενεργή τους εμπλοκή στη δράση, προετοίμασαν τα παιδιά του δημοτικού για τη νέα τους πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Απριλίου η ομάδα υποστήριξης/υποδοχής αποτελούμενη από μαθητές/τριες της Α’ και Β’ γυμνασίου και συνοδευόμενη από τους συμβούλους σχολικής ζωής του γυμνασίου, ήρθε σε επαφή με τους μαθητές/τριες της έκτης δημοτικού του σχολείου μας και μοιράστηκε την εμπειρία της δική της μετάβασης στο γυμνάσιο και απάντησε στα ερωτήματα και στις απορίες των παιδιών. Τέλος, προγραμμάτισαν την επόμενη συνάντηση των μαθητών/τριών και των δασκάλων  μας στο χώρο του γυμνασίου. 

Η δράση διοργανώθηκε από τις διευθύνσεις του σχολείων, την ΕΔΥ του Κ.Ε.Δ.Α.ΣΥ Μύρινας,  τους συμβούλους σχολικής ζωής του γυμνασίου και  τις δασκάλες της έκτης δημοτικού του σχολείου μας, που από κοινού συνεργάστηκαν για την ομαλή μετάβαση των παιδιών στο γυμνάσιο στο πλαίσιο της πρόληψης της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής των παιδιών.

Υπεύθυνοι εκπ/κοί:Γεωργαντά Δήμητρα ,Γεωργίου Χάιδω ,Καραμφίλλη Ιφιγένεια(ψυχολόγος) και Γαλάνη Ρωξάνη(κοινωνική λειτουργός).