Μικροί ΧΟΠΑ Ήρωες

Ξέρετε από τι προκαλείται ένα εγκεφαλικό; Πώς μπορείτε να το αποτρέψετε ή πώς να αναλάβετε την πρόκληση να διαχειριστείτε τους παράγοντες κινδύνου; Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είμαστε εντελώς ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτόν τον τρομερό αντίπαλο. Κι αυτό χάρη στο βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ονομάζεται FAST Heroes (στα ελληνικά: ΧΟΠΑ Ήρωες) όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση και μπορούν να σώσουν τις ζωές των αγαπημένων τους.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας Λήμνου, μπορούν πλέον να σώσουν Ζωές, καθώς εκπαιδεύτηκαν να αναγνωρίζουν τα σημάδια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ώστε να καλούν άμεσα βοήθεια, στο 112. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Νοέμβριο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024, από την νοσηλεύτρια του σχολείου σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Στόχος του προγράμματος ήταν να διδάξει τα παιδιά να ζουν υγιεινά, να μάθουν για τα κύρια συμπτώματα του εγκεφαλικού και τι πρέπει να κάνουν όταν αυτό εμφανιστεί, να είναι σε θέση να διαδώσουν αυτήν την γνώση και να επηρεάσουν μέχρι και τον τρόπο ζωής των γονιών τους.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Παπάζογλου Χυτούλα, Βολογιάννη Κατερίνα (Α1), Λιακοπούλου Θεοδώρα (Α2), Τσιώρα Μαρία (Β1), Πανάγου Κωνσταντίνα (Β2) και Γκουλφά Αναστασία (Β3)